Yeahh!!

Yeahh!!

grossmana_horse

Man Booker Prize voor David Grossman

 

grossmanman-booker-international-prizeA Horse Walks into a Bar, in het Nederlands vertaald als Komt een paard de kroeg binnen van de Israëlische schrijver David Grossman, wint de Man Booker Prize, de prestigieuze prijs waarnaar sinds 2014 ook Engelstalige boeken buiten Engeland, Ierland en het Gemenebest kunnen meedingen.

grossman-paard

Komt een paard de kroeg binnen  draait om stand-upcomedian Dov Grinstein, een botte grappenmaker, die mensen tot op het bot kan vernederen en op een bord achterop het podium met rood krijt bijhoudt hoeveel er al zijn weggelopen. De grimmige voorstelling van Grinstein beslaat het hele boek. Zijn wrede grappen en tot beklemming leidende humor tonen in de loop van de voorstelling welk trauma Grinstein met zich meedraagt.

Grossman verbindt prachtig de agressie van Grinstein met zijn eenzaamheid en zijn diepe verlangen om bewonderd te worden. Een schrijnend voorbeeld van hoe een mens zichzelf kan dwarsbomen.

[bron: boekennieuws.nl]

grossman7

Juryvoorzitter Nick Barley: ‘We waren overweldigd door Grossmans bereidheid om emotionele en stijlgerelateerde risico’s te nemen: elke zin, elk woord telt in dit sublieme voorbeeld van het schrijversambacht.’

[dit is blog no. 300!]

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.