Trigger-theologie

Trigger-theologie

Dominee Tim uit Amsterdam, in stand-up gisteravond in Nijkerkse boekhandel: ‘Ik ben voortdurend op zoek naar eerlijke verhalen. Eerlijk over hoe mooi, absurd, betoverend en ingewikkeld het leven is.’

vreugdenhilEindelijk een theoloog sinds Kierkegaard (de Socrates van Kopenhagen), die niet alleen gedachten en ideeën uit bijbelse en theologische bronnen in gesprek brengt met actuele thema’s, maar ook zichzelf op het spel zet. Alles kan du moment zinnig of onzinnig zijn. Waar past, schuurt, schuift het. Welk geloof kan de wereld aan? Met welk geloof  besta ik te bestaan? Zoveel mensen zoveel antwoorden. Zoveel vragen. Wie weet wat wanneer waarheid is? Waarheid valt alleen gaandeweg te ontdekken, hier en daar een sluier, een glimp, een lach, een traan. En ja, per bijbelwoord is God im Frage. Niet om de Onzienlijke nu al onbeschroomd in de ogen te zien, maar om de ene Ander te zien die zich in de ogen laat zien, in het hart laat kijken.

Leuk wensdromen, of genadige werkelijkheid? Tim overleefde gisteravond, denk ik, hoop ik, geloof ik. Hij leve lang en gelukkig.

vreugdenhil8
Stand-up theoloog

 

Eén gedachte over “ Trigger-theologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *