Preview

Preview

brownorigin

‘Origin’ verschijnt op 3 oktober, lees hier al proloog en eerste hoofdstuk!

♦ Van Browns De Da Vinci code gingen er in de eerste vijf jaar wereldwijd meer dan 81 miljoen exemplaren over de toonbank. In Groot-Brittannië is het boek, tien jaar na de verschijning, nog steeds het bestverkochte boek aller tijden.

 

[hebban.nl] Dit keer staat Spanje centraal in het nieuwe mysterie van Dan Brown, waar vooral de steden Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia de knooppunten zijn in een duizelingwekkende puzzel. In ‘Origin’ (zal verschijnen onder de Nederlandse titel ‘Oorsprong’) komt seriepersonage Robert Langdon voor de vijfde keer ten tonele. Zoals de lezer van Dan Brown gewend is, zal het verhaal de basisingrediënten bevatten; codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur.

In het Guggenheim Museum in Bilbao is Robert Langdon aanwezig bij de bekendmaking van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Gastheer van die avond is een oude bekende van Langdon; Edmond Kirsch, een veertigjarige techmagnaat wier uitvindingen en voorspellingen hem in een controversieel figuur hebben veranderd. Ook dit keer is zijn bekendmaking geen uitzondering: het is een wetenschappelijke doorbraak die de fundamenten van het menselijke bestaan op zijn grondvesten laat schudden. Maar de avond komt onder hoogspanning te staan en Langdon moet vluchten voor zijn leven samen met de directeur van het museum, Ambra Vidal. Ze slaan op de vlucht naar Barcelona waar een cryptisch raadsel het geheim van Kirsch zal ontrafelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *