Music for Hope

Music for Hope

 

Via YouTube hebben vannacht meer dan 24 miljoen mensen naar Andrea Bocelli gekeken. De tenor zong op verzoek van de burgemeester van het zwaar getroffen Milaan bij de lege kathedraal.

Het paasoptreden Music For Hope – Live From Duomo di Milano gaf Andrea Bocelli zondag op het plein van de Dom van Milaan. De tenor zong tijdens het optreden ondermeer de spiritual Amazing Grace. Tijdens het concert zong Bocelli ook onder meer Ave Maria en Sancta Maria.

Dinsdag kondigde Bocelli het optreden aan. De zanger was door de burgemeester van Milaan gevraagd voor het optreden zonder publiek.

Bocelli liet weten met zijn concert Music for Hope een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld te willen brengen. ,,Dankzij de muziek omhelzen we het hart van onze gewonde aarde.”

Er werd een ding meer dan duidelijk: de boodschap die Bocelli wilde overbrengen op de kijkers, sloeg in als een bom. ‘Het was zo krachtig en emotioneel’, schrijft een ontroerde kijker. En iemand anders: ‘Ik zit hier met tranen in mijn ogen. Het was prachtig’.

Bocelli’s vertolking van Amazing Grace, waar hij zijn concert mee afsloot, kwam binnen bij veel kijkers. ‘Bedankt voor dit optreden. Het bezorgde me tranen en geeft me hoop’, is een van de reacties op het lied. Een andere fan schrijft dankbaar te zijn voor het optreden en stelt dat Bocelli de wereld ‘even wist te verlichten tijdens donkere dagen als deze’.

Reacties zijn gesloten.