Margje Fikse: ‘Henk Vreekamp heeft mij opnieuw laten zien’

Margje Fikse: ‘Henk Vreekamp heeft mij opnieuw laten zien’

fikse2[bron: veluws-nieuws.nl] “Dominee Henk Vreekamp heeft mij gigantisch beïnvloed en veranderd. Hij heeft mij weer echt laten zien. En die wereld gaat ook niet meer dicht.” Het wordt vol overtuiging gezegd door presentatrice Margje Fikse over haar betrokkenheid bij de film ‘OerIJssel’.

De kennismaking met Henk Vreekamp werd voor Margje Fikse een openbaring. “Er ging een wereld voor mij open. Ik had me nog nooit zo met dit onderwerp bezig gehouden. Het christelijk geloof is nog niet zo lang in onze streken aanwezig, vanaf ongeveer 800. En die oorsprong van veel zaken zit nog in ons. Henk liet me zien hoe belangrijk de seizoenen zijn. ‘Wordt het nog wel weer licht?’, is één van de vragen van toen. Hoe hebben de Saksen dat beleeft? Want ook nu nog geldt dat als de dagen langer worden, we dat opmerken. Henk vertelde dat hij zelf de invloed van volle maan merkte, dan werd hij onrustig”, vertelt Margje met enthousiasme en passie over de nieuwe inzichten.

“Ik vindt het fijn weer in deze omgeving terug te zijn en te genieten van de natuur en de omgeving. Daarin is Henk Vreekamp voor mij heel belangrijk geweest. Ik mis hem gigantisch”, vertelt Margje openhartig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *