Kinderconcert Hemel en Aarde: Matthäus Passion

Kinderconcert Hemel en Aarde: Matthäus Passion

In samenwerking met Ton Koopman, Marieke Koopman en Boudewijn Scholten presenteert het Seizoen Oude Muziek Utrecht een bijzonder kinderconcert onder de naam Hemel en aarde. Koopman maakte voor kinderen vanaf zes jaar een kernachtige selectie van koren en aria’s uit de Matthäus Passion, die hij uitvoert precies zoals Bach het bedacht, met koor, solisten en orkest. Actrice Marieke Koopman speelt daarbij de dochter van stadhouder Pontius Pilatus, zij stelt haar vader indringende vragen over Jezus’ lot: voor kinderen invoelbaar gemaakte dilemma’s bij Bachs prachtmuziek voor alle leeftijden.

[nrc.nl] In ‘Hemel en aarde’ is Noleta, de dochter van Pontius Pilatus, koortsachtig op zoek naar haar vader: ze is erachter gekomen dat hij Jezus gaat straffen en wil hem tegenhouden. „Voor een jong publiek is het fijn als ze zich met iemand kunnen identificeren”, zegt Koopman, die zelf de rol van Noleta speelt. Noleta is dol op haar vader en luistert graag naar zijn verhalen, bijvoorbeeld over die bijzondere man die de koning van de Joden wordt genoemd. Maar dan vindt ze een brief waaruit blijkt dat haar vader Jezus zal moeten straffen…

Duur: 1 uur.

Bekijk hier de trailer!

Vr 16 maart 2018, 16:00 uur.

€6,50 – €12,50

Locatie: Jacobikerk, Sint Jacobsstraat 171, 3511 BP UTRECHT

Op 19 november 2017 ontving Ton Koopman de Edison Klassiek Oeuvreprijs vanwege ‘alle onvergetelijke uren intelligent luisterplezier die hij ons heeft bezorgd en nog zal bezorgen’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *