In Loving Memory

In Loving Memory

barnard[oude bron: egmond.okkn.nl] Theoloog, dichter en schrijver Willem Barnard overleed op zondag 21 november 2010  op 90-jarige leeftijd. Hij overleed op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, terwijl in de kathedrale kerk de Heilige Eucharistie gevierd werd.

Barnard schreef tijdens zijn leven talloze gedichten en werkte jarenlang mee aan het Liedboek voor de Kerken. Ook in het Gezangboek van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland staan een aantal van zijn liederen.

Barnard schreef in totaal 76 van de 491 liederen van het Liedboek van 1973. Enkele daarvan zijn uitgegroeid tot klassieke kerkliederen. Daarnaast werkte Barnard mee aan de berijming van de psalmen. Naast kerkelijk dichter was hij ook actief als wereldlijk dichter en schreef hij veel poëzie.

Barnard kwakkelde al enkele jaren met zijn gezondheid; hij was nog altijd helder van geest, maar door een heupfractuur was hij gebonden aan een rolstoel. Toch bleef hij iedere zondag trouw naar zijn kerk gaan: de oud-katholieke St.-Gertrudiskathedraal in Utrecht.

barnard1

De NCRV bracht in 2010 de cd ‘Mens in wind en vuur’ uit met een verzameling liederen van Barnard. De dichter zelf kon nog aanwezig zijn bij de presentatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *