Genomineerden BNG Bank Literatuurprijs 2018

Genomineerden BNG Bank Literatuurprijs 2018

[boekenoverboeken.com] Het BNG Cultuurfonds heeft bekendgemaakt dat Merijn de Boer, Bertram Koeleman en Nina Polak genomineerd zijn voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018. De prijsuitreiking is op 10 januari 2019.

De BNG Bank Literatuurprijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs van 40 jaar of jonger, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan en die nog niet doorgebroken zijn. Ook hebben ze geen grote literaire prijs gewonnen. De winnaar ontvangt een bedrag van 15.000 euro en een sculptuur.

Genomineerd zijn:

  • Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Querido)
  • Bertram Koeleman – Het wikkelhart (Atlas Contact)
  • Nina Polak – Gebrek is een groot woord (Prometheus)

 

JURY – De jury bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter Hetty Hafkamp (burgemeester van Bergen, Noord-Holland), Jacqueline Bel (universitair hoofddocent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU), Arjan Peters (criticus voor de Volkskrant) en Arie Storm (schrijver en criticus).

LEZERSJURY – De Lezersjury, bestaande uit mensen die bij BNG Bank werken, kiest uit deze drie genomineerden ook een winnaar. Deze winnaar mag een maand naar keuze verblijven in het Roland Holsthuis te Bergen.

PRIJSUITREIKING – Op donderdag 10 januari 2019 wordt de BNG Bank Literatuurprijs uitgereikt in de Amstelkerk te Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *