‘Een gevoelig portret’

‘Een gevoelig portret’

gabel1
Uitgave: oktober 2018

[review] Een verslavende roman over een gesloten wereld, die van de klassieke muziek. Prachtig wordt beschreven hoe vier kwartetleden hun band met elkaar ervaren en met de muziek die hen samenbindt, hoe ze omgaan met het onderlinge vertrouwen dat onmisbaar is om als kwartet te functioneren. Vertrouwen in elkaar als personen, maar ook vertrouwen in elkaar als musici.
Maar hoe overleef je in de ‘echte’ wereld, waar de concurrentie zo moordend is? Hoe hou je de liefde voor de muziek overeind? En is het kwartet het waard om bij elkaar te blijven? (..)
De personages zijn geweldig uitgewerkt en komen volledig tot leven. De koele, wat bazige en cynische Jana, de stille, op de achtergrond functionerende Brit; Henry het zorgeloze wonderkind, maar zo onzeker in het leven en Daniël, knorrig, lichtgeraakt, naïef en soms afgunstig.
[En] ik ken geen andere schrijver die zich zo mooi, zo beeldend over muziekstukken kan uitdrukken. Schitterend.

Over een intense vriendschap in de traditie van ‘De verborgen geschiedenis’

 

Aja Gabel kent de klassieke wereld als geen ander: ze is zelf celliste. Ze studeerde aan de Wesleyan University, de University of Virginia en de University of Houston. In Houston kreeg ze haar PhD in literatuur en creatief schrijven. Ze geeft les in fictie, non-fictie en literatuur op verschillende Amerikaanse universiteiten. Het ensemble (vertaald uit het Amerikaans) is haar debuutroman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *