Brown is terug

Brown is terug

brownOorsprong van Dan Brown

[hebban.nl] 200 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd in omloop van alle boeken die Dan Brown heeft geschreven. Van de kaskraker De Da Vinci Code werden alleen in Engeland al 4,5 miljoen exemplaren verkocht, waarna het fenomeen rond deze mysteries alleen maar groter groeide. Fans van Robert Langdon werden tussendoor al getrakteerd op de verfilming van Inferno (die met gemengde gevoelens werd ontvangen), maar voor de échte lezers is Dan Brown nu terug met een nieuw verhaal. Dit keer staat Spanje centraal in het nieuwe mysterie, waar vooral de steden Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia de knooppunten zijn in een duizelingwekkende puzzel. In Oorsprong komt seriepersonage Robert Langdon voor de vijfde keer ten tonele. Zoals de lezer van Dan Brown gewend is, zal het verhaal de basisingrediënten bevatten; codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur. Uiteraard wordt er verder enorm geheimzinnig gedaan over het nieuwe boek van Brown en zijn er ook nu bijna geen details over een plot te vinden op internet. Een hint over de verloop van het verhaal is al wel gegegeven in de vorm van een voorlopige flaptekst.

De Engelstalige editie verschijnt op 26 september. Lezers die liever een Nederlandse vertaling willen, moeten even wachten tot 3 oktober om zich vervolgens op te sluiten met dit 500 pagina tellende mysterie.

Op 22 oktober geeft Dan Brown in Amsterdam een lezing over zijn nieuwe boek, de kaarten voor dit evenement zijn inmiddels uitverkocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *