► Nieuwe Tolky-digipublicatie

► Nieuwe Tolky-digipublicatie

NIEUW(ST)! De eerste vertelling in nieuwtaal! Wat is ‘nieuwtaal’? Nieuwtaal is niet-gesproken taal met een grammatica die zich voegt naar het vertelde. Hij heeft niet alleen een eigen ritme, maar ook een eigen klank, door een rangschikking van woorden die luistert naar wat ter spráke komt – als jazzy music.

‘Voorbij de heuvel’ is zo’n vertelling. Nu nog als enige, als eerste, maar waar een eerste is zal een tweede volgen, zo waar een eerste geen eerste kan zijn zonder een tweede.

En de vertelling gaat over:

Twee broers, een heuvel en een boek: hun geschiedenis. Hun verhaal is ons verhaal, heidens. Op schouders van Edda en Heliand, maar dit verhaal kon niet eerder dan nu worden verteld. In nieuwtaal. Het bevat de ultieme waarheid.

“Ze zaten, vroegen elkaar naar inhoud, boodschap, raadsel, geheim misschien. De ontdekking werd het openslaan, letters verdwenen, langzaam, zeker, elk woord onleesbaar. Hoe sneller het bladeren, brandend hun vragen, waar antwoorden wie weet, hoe eerder de letters dansten, aan het zicht onttrokken.”

Lees hier ons verhaal digitaal en integraal (klik op de cover):

cover voorbij de heuvelDef
Uitgave: januari 2021, Question © Blaise Tolky

 

Reacties zijn gesloten.